Hjem
>
Aktuelt

Baneservice vant kontrakten om å bygge ny togparkering på Hove

Hjem
>
Aktuelt

Baneservice vant kontrakten om å bygge ny togparkering på Hove

Baneservice har fått oppdraget med å bygge ny togparkering på Hove for Bane NOR.

Publisert:
28.8.2023
Sted:

Kontrakten har en verdi på nærmere 384 MNOK og arbeidene vil foregå frem til 2025. Fredag 25. august ble kontrakten signert av administrerende direktør i Baneservice, Kjersti Kanne, og prosjektdirektør i Bane NOR, Per Vilnes.  

Prosjektet er en del av en effektpakke som skal gi bedre kapasitet på Dovrebanen og flere avganger til og fra Lillehammer.  

Vi takker for tilliten og gleder oss til å jobbe sammen med Bane NOR for å bygge det nye anlegget på Hove, sier administrerende direktør, Kjersti Kanne.  

Baneservice har de siste årene levert flere store utbyggingsprosjekter for Bane NOR og har lang erfaring med totalentrepriser på jernbanen.  

- Sikkerhet og kvalitet har høyeste prioritet i Baneservice, og når vi nå går i gang med prosjektet er jeg er sikker på at i god dialog med Bane NOR skal vi få til en trygg og effektiv gjennomføring, fortsetter Kanne.

- Baneservice leverte det kvalitetsmessig beste tilbudet og kom samlet sett best ut. Vi kjenner Baneservice som en solid entreprenør med stor jernbanekompetanse, og vi ser fram til et godt samarbeid med dyktige fagfolk, sier prosjektleder Morten Berg-Solbakken i Bane NOR.  

Det nye sporområdet planlegges mellom Dovrebanen og dagens E6. Foto: Bane NOR

Skarpt fokus på miljø når kapasiteten på Dovrebanen skal økes  

Prosjektet er et første skritt på veien mot å kunne realisere to tog i timen til og fra Lillehammer. Dette er en viktig brikke i å øke kapasitet og pålitelighet for person- og godstransport på Dovrebanen, som bidrar til å øke andelen som reiser med tog.  

Prosjektleder i Baneservice, Ole Christian Rognlien, ser frem til oppstart.  

Prosjektet på Hove er et tverrfaglig prosjekt hvor alle jernbanetekniske fag vil være involvert. Vi har fått med oss gode samarbeidspartnere som vi føler oss trygge på og gleder oss til å komme i gang.

Bane NOR har satt tydelige miljøkrav i dette prosjektet og dette er også viktig for Baneservice.

- Vi har gjort mange grep for å få produksjonen vår mer miljøvennlig, og sammen med byggherre skal vi gjøre vårt for å redusere utslipp og det totale klimaavtrykket, sier Rognlien.

Det siste året har Baneservice gjort store investeringer for en grønnere maskinpark.

- Investeringer i nye og mer miljøvennlige maskiner er ett av de områdene vi virkelig kan gjøre en forskjell ved å få ned utslippene våre, samtidig som vi velger teknologi som vil understøtte effektivt og lønnsom drift også i fremtiden, avslutter Kanne.

Bidragsytere

No items found.
Nøkkelord:

Relaterte Artikler

No items found.
Se alle nyheter

Andre Artikler

Selskap
14.4.23

Baneservice har ansatt ny divisjonsdirektør for Produkt og Utvikling

Les mer
Bærekraft
8.12.22

Baneservice forlenger avtalen med Stiftelsen Norsk Luftambulanse

Les mer
Prosjekter
16.12.22

Signerte kontrakt på 380 millioner i Tønsberg

Les mer
Se alle nyheter