Hjem
>
Aktuelt

Baneservice har signert strakstiltak for klima og miljø

Hjem
>
Aktuelt

Baneservice har signert strakstiltak for klima og miljø

Torsdag lanserte Entreprenørforeningen - Bygg og Anlegg (EBA) i samarbeid med Grønn Byggallianse en stor satsing rundt klimaforpliktelser og strakstiltak for entreprenørene for å kutte klimagassutslipp i byggenæringen. Baneservice har signert.

Publisert:
6.2.2022
Sted:

Bygg- og anleggsnæringen i Norge står for 15 prosent av de totale klimagassutslippene fra landets økonomiske aktivitet. Globalt står bygge- og anleggsaktivitet for 40 prosent av verdens energibruk, materialbruk, ressursbruk, og av klimagassutslippene.

Baneservice har en uttalt strategi om å ta en ledende posisjon i det grønne skiftet i bransjen og vi har gjennom vårt miljøprosjekt definert ambisiøse mål.

Skal redusere klimagassutslipp med 50 prosent

Gjennom bygging og vedlikehold av jernbane bidrar Baneservice til sikre og mer effektive og miljøvennlige transportløsninger for gods og personer. Samtidig er det behov for å øke innsatsen for å gjøre egne tjenester og leveranser mer bærekraftig, i likhet med resten av entreprenørbransjen.

-  Vi i Baneservice har allerede en ambisiøs plan for å få ned utslippene våre og det er helt naturlig at vi tar vår del av ansvaret sammen med resten av bygg- og anleggsbransjen, sier administrerende direktør i Baneservice, Kjersti Kanne.  

Baneservice jobber kontinuerlig med å iverksette mer bærekraftige løsninger slik at vi kan redusere fotavtrykket vårt. En mer miljøvennlig maskinpark er en viktig brikke i dette.

- Flere utslippsfrie maskiner er planlagt levert i 2022, som ett av flere tiltak for å redusere våre totale utslipp. Det er også betydelig mindre støy fra disse maskinene, som også er et viktig bidrag til å bedre arbeidsmiljøet for våre ansatte, sier Kanne.  

En samlet bygg- og annleggsbransje

Daglig leder i Grønn Byggallianse, Katharina Th. Bramslev, roser entreprenørene som nå forplikter seg til forsterket klimainnsats.

– Norske produsenter og entreprenører har utviklet lavutslippsprodukter og -løsninger som kutter i direkte og indirekte utslipp. Hvis flertallet av entreprenører forplikter seg til å levere på strakstiltakene, slik over 70 byggherrer har gjort med eiendomssektorens strakstiltak, er norsk byggenæring i verdensklasse på klimareduksjoner, sier Katharina Bramslev til bygg.no.

Bidragsytere

No items found.
Nøkkelord:
Bærekraft

Relaterte Artikler

Bærekraft
1.12.22

Diversitas inviterer til inspirasjonsdag om mangfold og inkludering

Les mer
Bærekraft
17.3.23

Historisk signering: Skandinavias første hybride sporjusteringsmaskin

Les mer
Bærekraft
8.12.22

Baneservice forlenger avtalen med Stiftelsen Norsk Luftambulanse

Les mer
Se alle nyheter

Andre Artikler

Karriere
15.8.22

Årets nye lærlinger er på plass

Les mer
Intercity
27.10.23

13,5 km med nytt dobbeltspor bygget av Baneservice

Les mer
Bærekraft
9.1.21

Baneservice ISO 14001 sertifisert

Les mer
Se alle nyheter