Hjem
>
Aktuelt

Bratt læringskurve med sommerjobb i Baneservice

Hjem
>
Aktuelt

Bratt læringskurve med sommerjobb i Baneservice

Sommerjobben hos Baneservice har vært en spennende og lærerik opplevelse for byggingeniør-student Hussna Satar Janjua.

Publisert:
2.7.2023
Sted:

Etter å ha fullført sitt tredje år på Oslo MET, benyttet Hussna seg av muligheten til å få praktisk erfaring fra jernbanebransjen. Hussna startet sommerjobben med å jobbe med modellering for SUN01-prosjektet i Drammen. Hun forteller at det var en bratt læringskurve i de første dagene.  

Jeg skal innrømme at jeg første dagen måtte google forskjellen mellom "spor" og "sville", ler hun.

Som tillitsvalgt for bachelorstudiet i bygg på OsloMET og med erfaring fra linjeforeningen for byggingeniører, ønsket hun å få bredere erfaring og forståelse for noe annet enn byggebransjen, nettopp jernbanen. Hun forteller at hun ble tatt godt imot av teamet på SUN01, og hennes veileder, Muzammil, skryter av studenten. Han forteller at hun hoppet rett i det og leverte fra dag én.

Hun er nysgjerrig, imøtekommende og stiller gode spørsmål, sier Muzammil Navid Sheikh.
Hussna og hennes veileder Muzammil.

Det er ute på prosjektene det skjer

En av de første oppgavene Hussna fikk var å legge inn informasjon i en BIM-modell for sommerbruddet. Dette gjorde at anleggslederne kunne se alle aktivitetene som skulle skje i løpet av bruddet og per fag. Gjennom å delta på driftsmøter og statusmøter fikk hun også innsikt i ulike aspekter av prosjektet og kunne observere de ulike rollene og ansvarsområdene i praksis.

Det å være ute på anlegget i Drammen har vært spesielt lærerikt. Da fikk jeg se det jeg hadde lagt inn i BIM-modellen i praksis og hvordan anleggslederne har nytte av modellene. Samspillet mellom ingeniørene og de som utfører arbeidene er veldig godt.

Hussna forteller at det er stor forskjell på å lese om de ulike verktøyene i pensum og å se verktøyene i bruk. Hun nevner for eksempel bruken av 360-kameraer for dokumentasjon og Augmented Reality (AR) som en av anleggslederne brukte for å sjekke om arbeidet var gjort riktig.

Det å få demonstrert disse verktøyene og hvordan anleggslederne bruker dem i hverdagen for å gjøre arbeidet mer effektivt har vært veldig kult. Baneservice ligger langt fremme!

Trondheim til høsten

Hussna ønsket å studere til å bli byggingeniør fordi hun alltid har vært interessert i å forstå hvordan bygninger og infrastruktur er konstruert og satt sammen. Til høsten står mest sannsynlig en master ved NTNU i Trondheim for tur.

Byggingeniører spiller en viktig rolle i samfunnet og er på mange måter "behind the scenes" for konstruksjonene i dagens moderne samfunn, som jernbane, veier bygg og annen infrastruktur. Det er veldig motiverende!

Vi takker Hussna for innsatsen og ønsker henne lykke til med masterstudier i Trondheim.

Bidragsytere

No items found.
Nøkkelord:
Karriere

Relaterte Artikler

Karriere
15.8.22

Årets nye lærlinger er på plass

Les mer
Se alle nyheter

Andre Artikler

Selskap
3.11.23

Solid tredje kvartal for Baneservice

Les mer
Intercity
27.10.23

13,5 km med nytt dobbeltspor bygget av Baneservice

Les mer
Bærekraft
9.1.21

Baneservice ISO 14001 sertifisert

Les mer
Se alle nyheter