Baneservices ambisjon er å ta en tydelig rolle og være en pådriver i bransjen for en mer miljøvennlig og bærekraftig produksjon av å våre tjenester og leveranser.

Vi har følgende ambisjoner og mål for å bidra til et godt ytre miljø:
- Ingen store miljøutslipp
- Ingen alvorlige miljøulykker
- Vi skal halvere klimagassutslippene våre innen 2030, i forhold til 2020.
- Sorteringsgrad over 95 prosent
Klima
Vi har de siste årene økt vår satsing på klimavennlig produksjon og etablert et viktig miljøprosjekt. Miljøprosjektet er satt i gang for å bli en ledende klimavennlig aktør i bransjen. Prosjektet har satt ambisiøse mål innenfor klima og miljø for virksomheten, og målene er en integrert del i konsernets overordnede strategi. En viktig del av prosjektet er et langsiktig investeringsprogram der utskifting av dagens maskinpark til mer klimavennlige maskiner er det viktigste tiltaket.
Klimarisiko og muligheter
Det er foretatt en vurdering av konsernets risiko knyttet til klimaendringer innenfor:
- Fysisk risiko; hvordan vår virksomhet blir påvirket av fysiske klimaendringer
- Overgangsrisiko; regulatoriske og teknologiske endrede rammebetingelser
Konsernets fysiske risiko er vurdert til å være liten. Dette omfatter for eksempel fysiske lokasjoner som forholdsvis enkelt kan erstattes dersom det blir nødvendig. Når det gjelder regulatoriske og teknologisk endrede rammebetingelser, forventer vi at disse vil komme fremover og at det vil påvirke våre leveranser.

Kundene våre er store offentlige infrastruktureiere, og endrede krav fra offentlige myndigheter og fra kundene vil gjelde alle leverandørene i markedet. Som den ledende leverandøren av banerelaterte tjenester vil Baneservice bidra aktivt i dialogen med både kundene og myndigheter i arbeidet mot en mer miljøvennlig produksjon.
På prosjektene gjennomføres det miljørisikovurderinger hvor risikoer blir identifisert og rangert. Miljørisikovurderingen i kombinasjon med lovverk og kontraktskrav er grunnlaget for mål og tiltak innenfor miljøarbeidet i prosjektene.
Klimaendringene er ikke kun en risiko, men vil også gi muligheter i markedet som konsernet opererer i. Større risiko for skade og endringer i infrastrukturen gir økt markedspotensial og større etterspørsel etter Baneservice sine tjenester.
Sirkulærøkonomi
Baneservice måler og rapporterer på sorteringsgrad for avfall. Et tiltak for å redusere avfall er å gjenbruke materialer som ellers blir kastet. Materiellgrupper som vurderes gjenbrukt er bl.a. sviller, skinner, veksler, pukk, masser og elektronisk materiell.
Sorteringsgrad for avfall i 2021

Miljø
Baneservice er sertifisert i henhold til NS-EN ISO 14001. Selskapet er medlem av UN Global Compact, FNs organisasjon for bærekraftig næringsliv og verdens største bedriftsinitiativ for bærekraft, samt NORSIRK som er en landsdekkende produsentansvarsordning som gjenvinner EE-avfall, emballasje og batterier. Baneservice har også skrevet under på EBA’s “Strakstiltak for entreprenører”, strakstiltakene innebærer bl.a. reduksjoner i klimagassutslipp fra materialer og maskiner, miljøpåvirkning på omgivelser og gjenbruk.
Klima- og miljøpolicy
Baneserviceer ledende og en tydelig bidragsyter i arbeidet med å sikre et bærekraftigmiljø.
Vår virksomhet påvirker det ytre miljøet, både direkte gjennom prosjektene våre og indirekte gjennom aktivitetene til leverandørene og samarbeidspartnerne våre. Derfor driver Baneservice med kontinuerlige forbedringer av vårt miljøarbeid:
- Vi tar ansvar for å oppfylle kundekrav samt lover og forskrifter og andre krav
- Vi stiller strenge krav til oss selv for å redusere bedriftens CO2 utslipp og andre utslipp til ytre miljø, og for å bedre kildesortering av avfall
- Vi fører en åpen dialog med byggherre, underentreprenører og leverandører for å påvirke disse til å velge bærekraftige løsninger - best sammen
- Vi er fremtidsrettet og vurderer miljøvennlige løsninger der valg finnes
Eierstyring og selskapsledelse
Baneservice følger den til enhver tid gjeldende norske anbefaling for eierstyring og selskapsledelse.
Her finner du styrets erklæring om eierstyring og selskapsledelse.

Likestillingsredegjørelse
Alle arbeidsgivere har en lovbestemt plikt til å jobbe med likestilling og mot diskriminering, og dokumentere og redegjøre for arbeidet.
Her finner du vår likestillingsredegjørelse.
