Hjem
>
Aktuelt

Baneservice gjør store investeringer for en grønnere maskinpark

Hjem
>
Aktuelt

Baneservice gjør store investeringer for en grønnere maskinpark

Baneservice investerer i ytterligere en ny hybrid sporjusteringsmaskin for å styrke selskapets miljøinnsats.

Publisert:
1.6.2023
Sted:

Tidligere i år ble det kjent at Baneservice investerer i Skandinavias første hybride sporjusteringsmaskin, en Plasser & Theurer Unimat 09-2X-4x4/4S Dynamic E3. Nå tar Baneservice flere steg i fornyelsen av maskinparken og investerer i ytterligere en hybrid sporjusteringsmaskin. Dette kommer i tillegg til flere andre investeringer som en elektrisk lift, hybrid hjullaster og annet elektrifisert utstyr.

Divisjonsdirektør for maskinavdelingen i Baneservice, Daniel Hatcher, sier at investeringene er konkrete skritt i å nå målet om å halvere klimagassutslippene innen 2030.

Vi har som mål å være ledende i det grønne skiftet og da må vi gå i front og gjøre investeringer som i nye og mer miljøvennlige maskiner.  Dette er ett av de områdene vi virkelig kan gjøre en forskjell og få ned utslippene våre, samtidig som vi velger en teknologi som vil understøtte effektivt og lønnsom drift.

Mindre utslipp og bedre arbeidsmiljø

Med høyere effektivitet og lavere utslipp, i tillegg til mindre støy, representerer de hybride sporjusteringsmaskinene en totalpakke som gir en bedre produksjon.

Miljøgevinst og effektivitet har vært viktig, men arbeidsmiljøet til medarbeiderne som arbeider på disse maskinene er vel så viktig. At de får bedre arbeidsforhold med mindre støy og utslipp gjør at de får en bedre arbeidshverdag, sier Hatcher.

Godt samarbeid med Plasser & Theurer

Denne uken var ledelsen fra Plasser & Theurer i Norge for å delta i en workshop sammen med Baneservice. Workshopen har gitt mulighet for en inngående dialog om hvilke teknologier som er nødvendige for å møte de fremtidige behovene i jernbanesektoren.

Göran Sjöström, Sales Director i Plasser & Theurer, beskriver Baneservice som en ambisiøs partner.

Hos Plasser & Theurer har vi satset stort på utvikling av nye miljøvennlige maskiner. Med Baneservice har vi en ambisiøs samarbeidspartner, som bekrefter at vi har tatt riktig vei for miljøet og fremtiden sammen. Vi er glade for at det ikke bare leveres én E3 sporretter til Baneservice, men at det leveres to miljøvennlige E3 sporretter. Det viser at et langsiktig samarbeid gir resultater og suksess for begge partnere over tid.

Under Norgesbesøket sitt var de også innom Bane NOR.

Samarbeidet med Plasser & Theurer har vist seg å være nyttig for begge parter, og det har åpnet opp for muligheter til å utforske utviklingen av andre områder som kan bidra til bærekraftig fremgang, sier Hatcher.

Bidragsytere

No items found.
Nøkkelord:
Bærekraft

Relaterte Artikler

Bærekraft
8.12.22

Baneservice forlenger avtalen med Stiftelsen Norsk Luftambulanse

Les mer
Bærekraft
9.1.21

Baneservice ISO 14001 sertifisert

Les mer
Bærekraft
17.3.23

Historisk signering: Skandinavias første hybride sporjusteringsmaskin

Les mer
Se alle nyheter

Andre Artikler

Selskap
3.11.23

Solid tredje kvartal for Baneservice

Les mer
Selskap
4.12.23

Baneservice kjøper elektroselskap

Les mer
Bærekraft
9.1.21

Baneservice ISO 14001 sertifisert

Les mer
Se alle nyheter