Hjem
>
Aktuelt

Solid tredje kvartal for Baneservice

Hjem
>
Aktuelt

Solid tredje kvartal for Baneservice

Aktivitetsnivået i Baneservice holder seg høyt gjennom Q3 og omsetning endte på 728 MNOK.

Publisert:
3.11.2023
Sted:

Det er en økning på 19% sammenliknet med samme periode i fjor (612 MNOK). EBITDA ble 70 MNOK mot 95 MNOK samme periode i fjor. Ordrereserven holder seg også på et høyt nivå (2 239 MNOK).

Administrerende direktør i Baneservice, Kjersti Kanne, er fornøyd med resultatene.

Kvartalet ga betydelig økt omsetning som følge av høy aktivitet i prosjektene i denne perioden. Endringer i prosjektporteføljen og vekst i antall ansatte har påvirket resultatet og margin sammenlignet med fjoråret. Dette er som forventet. Vi leverer stabile resultater over tid og fortsetter det skarpe fokuset på effektiv og sikker prosjektgjennomføring, sier hun.

Vunnet flere strategisk viktige prosjekter

Baneservice har vunnet flere strategisk viktige prosjekter i denne perioden, blant annet Hove Togparkering på Lillehammer. Kontraktsum er 384 MNOK og arbeidene vil foregå frem til 2025.

Ordrereserven for neste år er tilfredsstillende og holder seg på et høyt nivå.  

Vi ser at bevilgningene til investeringsprosjekter og fornyelse av jernbanenettet i forslag til statsbudsjett for neste år er på omtrent samme nivå som inneværende år. VI opplever stor etterspørsel etter Baneservice sine tjenester. Med prosjektmiksen vi har og bevilgningene fremover er selskapet godt posisjonert, sier Kanne.

Flere elektriske maskiner og biler satt i drift

I løpet av kvartalet har selskapet også satt i drift nye hybride- og elektriske anleggsmaskiner. I tillegg er 24 elektriske arbeidsbiler satt i drift og ytterligere 20 bestilt.  

Tidligere i år ble det fattet betydelige investeringsbeslutninger for å fornye maskinparken med miljøvennlige spesialmaskiner for sporbygging og vedlikehold. Disse settes fortløpende ut i produksjonen.

Investeringer i nye og mer miljøvennlige maskiner er ett av de områdene vi virkelig kan gjøre en forskjell ved å få ned utslippene våre, samtidig som vi velger teknologi som vil understøtte effektivt og lønnsom drift også i fremtiden, avslutter Kanne.

Bidragsytere

No items found.
Nøkkelord:
Selskap

Relaterte Artikler

Selskap
15.12.21

Kjersti Kanne blir ny administrerende direktør i Baneservice

Les mer
Selskap
13.5.24

Høy vekst og stabil lønnsomhet for Baneservice

Les mer
Selskap
5.5.23

Rekordhøy ordrereserve for Baneservice

Les mer
Se alle nyheter

Andre Artikler

Prosjekter
9.1.23

Undertegnet ny kontrakt med Bane NOR i Drammen

Les mer
Prosjekter
20.8.22

Vant stor sporjusteringskontrakt i Nord

Les mer
Selskap
16.8.23

Høy aktivitet, omsetningsvekst og god lønnsomhet for Baneservice i andre kvartal

Les mer
Se alle nyheter