Hjem
>
Aktuelt

Baneservice skal bidra i tidenes største oppgradering på Bergensbanen

Hjem
>
Aktuelt

Baneservice skal bidra i tidenes største oppgradering på Bergensbanen

Baneservice har fått oppdraget med å totalfornye og oppgradere kontaktledningsanlegget mellom Nesbyen og Haugastøl (90 km).

Publisert:
15.2.2024
Sted:

Foto: Harry Korslund, Bane NOR

- Vi takker for tilliten og gleder oss til å starte prosjektet sammen med Bane NOR, og som skal gi en etterlengtet fornyelse av Bergensbanen. Som Norges ledende jernbaneentreprenør har vi et sterkt fagmiljø med lang erfaring på denne historiske og viktige strekningen. Dette er et viktig prosjekt for oss, som vil vare helt frem til 2027, sier administrerende direktør i Baneservice, Kjersti Kanne.

Flere tog og bedre punktlighet

Dagens anlegg har vært i drift siden begynnelsen av 1960-tallet. Nå er spenningskvaliteten dårlig, og infrastrukturen er nedslitt. Bane NOR har derfor besluttet å modernisere og fornye den 180 kilometer lange strekningen fra Hønefoss, gjennom Hallingdal og opp til Haugastøl.

- Effekten av slike tiltak er god. Det viser våre erfaringer de siste årene fra Ofotbanen, Kongsvingerbanen og Sørlandsbanen. Dette gir en mer stabil strømtilførsel, noe som fører til færre stopp i trafikken, sier Kristian Øvereng Hovde, prosjektleder i Bane NOR.

Han viser til at bedre strømforsyning også gjør det mulig å kjøre tyngre godstog på Bergensbanen. Det øker kapasiteten for klimavennlig varetransport mellom landets to største byer.

- Arbeidene med å fornye kontaktledningsanlegget på Bergensbanen er en nødvendig brikke for å øke kapasitet og pålitelighet for person- og godstransport på denne viktige transportåren mellom øst og vest. Det er vi stolte av å være en del av, sier Kanne.

Foto: Lars Opstad

Prosjekteringen er allerede i gang

Prosjektleder for Baneservice, Inge Fredheim, forteller at prosjekteringen allerede er i gang.

- Vi gleder oss til komme i gang med arbeidene. Prosjektet vil gå over nesten fire år og dette gir oss en god mulighet til å utvikle det sterke KL-miljøet i Baneservice videre, sier han.

Kontrakten er en totalentreprise og planen er at de fysiske arbeidene starter opp i midten av mai.

Jobber for en grønnere produksjon

Bane NOR har satt tydelige miljøkrav i dette prosjektet og dette er også viktig for Baneservice. Det siste året har Baneservice blant annet gjort store investeringer for en grønnere maskinpark og for en mer miljøvennlig produksjon.

- I Baneservice ønsker vi miljøkrav velkommen. Vi ønsker å være en pådriver i det grønne skiftet i bransjen, blant annet gjennom betydelige investeringer i nye og mer miljøvennlige maskiner. Vi har stor respekt for at deler av fornyelsesarbeidet vil foregå i sårbar natur og vernede områder, og vi skal gjøre vårt for å redusere klimaavtrykket i dette prosjektet, avslutter Kanne.

Bidragsytere

No items found.
Nøkkelord:

Relaterte Artikler

No items found.
Se alle nyheter

Andre Artikler

Selskap
3.11.23

Solid tredje kvartal for Baneservice

Les mer
Selskap
14.4.23

Baneservice har ansatt ny divisjonsdirektør for Produkt og Utvikling

Les mer
Bærekraft
1.12.22

Diversitas inviterer til inspirasjonsdag om mangfold og inkludering

Les mer
Se alle nyheter